Volgers

woensdag 13 januari 2016

Uitleg bloemetjes deel 2.

Uitleg deel 2.

Vandaag een nieuwe uitleg van mijn bloemetjes. Vandaag leg ik cr1202, lr0162, col1379 en de blaadjes uit.

Cr1202 bloemen mal.
Uitleg grotere bloem.
In het middelste en grootste blaadje heb ik een gaatje geprikt. Knip alle blaadjes in tot bijna aan het gaatje. Vouw de blaadjes met een pook of sate prikker en krul de blaadjes tot ongeveer de helft.

Doe nu 5 stampers in het kleinste blaadje. Ligt een beetje eraan hoe dik je stampers zijn. Laat de stampers wel iets uitsteken en doe een beetje lijm op het papier bij de stampers.

Doe nu op elk blaadje een beetje lijm tot de helft van het blaadje. Als je nu je blaadjes aan de onderkant vast houd kun je de blaadjes iets naar binnen/boven trekken. Even vast houden tot de lijm droog is. Je eerste knopje is nu klaar.

Doe een beetje lijm aan de onderkant van het kleine knopje en schuif nu het 2de blaadje over de stampers.
Nu kan je om en om de blaadjes vast plakken.

Nu heb je de eerste 2 blaadjes klaar. 

Doe nu een beetje lijm aan de onderkant van het 2de blaadje en schuif nu het laatste blaadje over de stampers.

Plak nu om en om de blaadjes vast.

Vouw als de lijm goed droog is de blaadjes iets naar buiten toe. En klaar is je bloemetje.


Lr0162 bloemen mal.
Uitleg oprol roosjes.
Je moet deze mal strak oprollen. Het begin is altijd lastig en daarom voor het begin gebruik ik altijd een quilling pen. Als je een stukje opgerold hebt haal je de quillig pen eraf en kun je tussen duim en wijsvinger verder draaien. Als je de mal helemaal opgerold hebt laat je het los. Je ziet dan dat het iets terug draait. Dit is de bedoeling. Nu doe je in het midden op het grotere stuk papier een beetje lijm. Vouw nu het papier iets om het roosje. Nu alleen nog even in het midden van je roosje drukken zodat het daar ook vast zit en je roosje is klaar.


Col1379 bloemen mal.
Uitleg orchidee.
Stans alle blaadjes uit.

Leg het 1ste blaadje op een watje. Op mijn quilling pen zit aan de andere kant een bolletje. Met dat bolletje ga je over je papier om ze op te bollen.

Doe dit met alle blaadjes.

Ik vind het het mooist als er wat meer diepte in de orchidee komt en daarom heb ik een foam tapeje in het midden geplakt. Je kan dit met lijm doen maar dan word de orchidee platter.

Plak nu het 2de blaadje op het eerste blaadje.  Plak nu een foam tapeje in het midden van het 2de blaadje. Zorg dat deze precies op het 1ste faom tapeje zit, anders zie je straks foam tape en dat is niet mooi.

Plak nu het hartje op. Zorg dat je geen foam tape ziet. En klaar is je orchidee.


Col1316, col1393, col1394 en lr0162 blaadjes mal.
Uitleg van de blaadjes. 
De blaadjes zijn het simpelst. Leg je pook of sate prikker in het midden van je blaadje met de punt naar het einde van je blaadje. Vouw nu het papier en krul de puntjes. Nu is je blaadje klaar. Dit doe ik eigenlijk bij alle blaadjes. 
Van col1316 heb ik het malletje met die 3 druppelvormpjes gebruikt. Ik gebruik dit als kleine blaadjes voor kleine bloemetjes.  
Bij col1393 zit het blaadje met de kleine blaadjes. Die vouw ik alleen iets naar binnen (op foto rechts onder). Je blaadjes zijn nu klaar. 
Voor de blaadjes gebruik ik altijd gewoon papier. Het bewerkelijke van het mulberry papier wat ik fijn vind voor de bloemetjes vind ik niet fijn voor de blaadjes.

Tip: gebruik bij het mulberry papier niet te veel lijm, het papier word dan te nat en plakt minder goed. Ik gebruik een stukje oud papier en doe daar een beetje lijm op en met een sate prikker breng ik dan de lijm aan.

Ik hoop dat je het weer een leuke uitleg vind en er wat aan hebt gehad. Mocht je toch nog vragen hebben omdat iets niet duidelijk is, vraag ze. 

Morgen komt deel 3 met kerst bloemetjes en blaadjes. 

Liefs sabine.


4 opmerkingen:

 1. Wat een werk Sabine deel 1 en 2! Echt stap voor stap super goed uitgelegd met duidelijke foto's :) Hier zullen heel veel mensen ontzettend veel aan hebben en het is zo lief van jou dat je dit voor ons hebt gedaan :)
  Groetjes Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi chantal.
   Ja indd echt veel werk maar het is ook wel leuk om te doen. Dus dat scheelt. Ik hoop het en ik zie jullie bloemetjes wel langs komen ha ha.
   Liefs sabine

   Verwijderen
 2. Wat een super duidelijke uitleg Sabine!
  Bedankt! Veel succes met deel 3!

  Groetjes

  Rimmie

  BeantwoordenVerwijderen